Rudbøl Grænsekro

Udflugter til Tyskland

Udflugtsture i bil til Tyskland

 

Dagebüll

Start og kør over grænsen  forbi Neukirchen, og så gennem kogene forbi Emmelsbüll. Kogene (marsklandskab beskyttet med diger) kan være meget forskellige, der går nemlig 100-150 år i mellem, hvor en kog bliver ny indvunden. Videre mod Dagebull. Bemærk på vejen de gamle Marskgårde og deres stilarter. Mange ligger endnu på warfter (kunstige høje), og over alt er der masser af får, kreaturer og heste.

Ankommet til Dagebüll, kører I helt ned til havnen, hvorfra skibene sejler til øerne Fur, Amrum og Pelwormog til Halligerne, som er noget helt specielt. Hertil kan I tage en dejlig heldagstur på en varm sommerdag.

Schlütziil

Fra Dagebüll går det videre mod syd til Schlütziil; en lille hyggelig lokal havn. Herfra sejler mindre både til søs efter muslinger og rejefangst,  og I kan få en sejltur, og se sæler eller halligerne, der er noget helt særligt.

Videre fra Schlütziil – langs fuglereservat på den ene side helt tæt på, og digerne med får på modsatte side – du kommer nu til Koogene ”Heinke Heinke” og ”Sönke Nissen”. Alle gårde her er grønne og grå, og vejene er trukket som med en lineal. Der er træhytter på forhøjninger, hvor man kan se forskellige fugle, ofte tusindvis af gæs, svaner, ænder og mange andre.

I kører igennem mange velholdte landsbyer før I når frem til Bredtstedt.

Tag endelig en tur gennem byen, det er en mini købstad; smuk og velholdt.

Nu går turen til Husum – kør direkte ned til havnen, der er indgang til byens centrum. Gå en tur i byen, dette er en særpræget by med sine bastante bygninger, museer, kirker, også mange charmerende fortovscafeer.

12 km mod øst har vi storkenes paradis, Bergenhusen, med storkereder på de fleste tage.

Er du nu i Husum kan du vælge at tage vejen mod Slesvig. Du kører på en meget hyggelig vej med små idylliske byer, mange med danskprægede navne, og kommer så til Dannevirke – Valdemars Volden. Her er et museum, hvor der tales dansk. Der er de senere år investeret mange penge her på stedet.

Videre til Slesvig ved Slien. Se Gottorp Slot med hele den danske kongelige slægt, virkelig værd at se de gamle sale, og alt hvad der hører dertil. Selve Slesvig by er en tur værd at besøge, og derefter til vikingerne ved Hedehusene Haitabu nordøst for Slesvig er en fantastisk oplevelse – alt er genopbygget som i fortiden; hytterne, bådene og folkene der passer det.

Her fra mod nord til Flensborg, se byen men også Glücksburg Slot og alle herregårde og pragtbygningerne på halvøen.

Friedrichsstadt

Fru Husum kan I ligeledes vælge at lægge vejen forbi den fortryllende by Friedrichsstadt.

Undervejs derhen passerer I et skilt ”SIMONSBERG – ROTE HAUBAK”. Det fører jer til en kæmpegård med 99 vindue. Indenfor er der et landbrugsmuseum og en “Gaststube” (Krostue). Hollandske fliser smykker væggene, rummet er prydet af gamle bondemøbler og ”tote Tante” –  lad dig overraske!

Så ud til hovedvejen og til „Holland“ – byen Friedrichsstadt, der har oplevet en eventyrlig historie. Alle huse er i hollandsk stil flotte patriciahuse, brostensbelagte gader, rosernes by – en seværdighed man sent glemmer! Der løber kanaler gennem byen, og I kan besigtige byen fra kanalerne.

Fra Bergenhusen tilbage til Friedrichsstadt, og så til Tönning ved Ejderen havnen, Filmmagerens mekka – så romantisk er det – her er store pakhuse på modsatte side og bådene, mest mindre klaser ved kajen og ellers stråtækte knejper og restauranter bag diget hele vejen langs havnen.