Rudbøl Grænsekro

Udflugtsture til Tyskland

Udflugtsture til Tyskland

Start og kør over grænsen og videre forbi Neukirchen, og så gennem Kogene forbi Emmelsbull. Videre mod Dagebull. Undervejs lægger man mærke til gamle Marskgård og deres stilarter.
Mange ligger endnu på warfter (kunstige høje) over alt er der masser af får, kreaturer, men også heste er der mange af.

Ankommet til Dagebull, kører I helt ned til havnen, hvorfra skibene sejler til øerne Fur, Amrum og Pelwormog til Halligerne, som er noget helt specielt.
Dertil er en god heldagstur til en varm sommerdag. Fra Dagebull går det videre mod syd.

Næste stop er Schlusiill, ved hotellet kører I op over diget til en lille meget aktiv havn.
Her sejler mindre både til søs efter muslinger og rejefangst, over Halligerne ser I på venstre side strandkurvene, det er det gængse i Tyskland og et luksussymbol, de står på græs og ikke som andre steder på en strand, her er det ikke sandstrand og man bader i de priler der er der.

Videre ud på landevejen og forbi spændende fuglereservater, der ligger helt op til landevejen, der kan man se mange spændende fugle. Og lidt længere fremme kommer I forbi smukke stråtækte huse. I kører igennem mange velholdte landsbyer før I når frem til Bredtstedt.

Tag endelige en tur gennem byen, det er en mini købstad smuk og velholdt. Nu går turen til Husum – kør direkte ned til havnen – der er indgang til byen centrum. Gå en tur i byen, dette er en særpræget by med sine bastante bygninger, museer, kirker, også mange fortovscafeer.

Så kører i mod Friedrichstadt, undervejs ser I et skilt her står Simonsberg og nedenunder Rote Haubach et sidespring på 12 km. En ekstra oplevelse med et stort hvidkalket hus med 99 vinduer. I huset er der landbrugsmuseum, og en Gaststube. Hollandske fliser smykker væggene, og gamle bondemøbler og ”tote Tante” og lad dig overraske.

Nu går turen til Friedrichsstadt. En gammel hollandsk by med kanaler i gaderne, man kan få en sejltur et eventyr af en by der skal opleves. I er tæt på storkens by, hvor der er storkereder på alle hustagene, den ligger ca. 12 km fra Friedrichs.

Tønning en havneby af de romantiske, stråtækte huse langs diget små restauranter små både og et pakhus på modsatte kaj mange film er blevet drejet her, med berømte personligheder.
Derefter går turen til Rudbøl.