Rudbøl Grænsekro

Turist

Udflugtsmuligheder

Ferie hele året i Marsken.
Hver årstid har sit særpræg. For naturelskere et fugleeldorado og for lystfiskere er Vidåen, der går gennem Rudbøl med sine ca. 20 fiskearter, en oplevelse, lige som vandre- og cykelture i det skønne område. Der kan på forhånd reserveres leje af cykler og kanoer der står klar ved ankomsten.

Også mange gode 1-dagsudflugtsture.

Tag f.eks. over grænsen, til de Frisiske øer eller Fohr. Tag på 1-times sejltur og videre til Amrum, eller 3,5 times sejlads til Helgoland. Mange har hørt om denne toldfrie ø, men kun få har været der. Hurtigst går det dog til Tysklands eksklusive ferieø Sild f.eks. fra Nieböll med biltog.
Mulighederne er mange. Der er f.eks. kun 3 km til Nolde Museet og inden for en afstand af 15 km er der ca. 20 butikker med fristende grænsetilbud. På den danske side ligger Højer med sine mange kunsthåndværker, den nye og den gamle Højer Sluse og det nyindvundne Margrethe Kog fra først i 80’erne. Besøg også Trøjborgs Slotsruiner, Guldhornene, Møgeltønders smukke gade og Schackenborg Slot. Herfra til Marskens hovedstad Tønder med den hyggelige gågade, de gamle gavlhuse med de flotte dørpartier.

Alt dette er blot en lille forsmag af, hvad der kan opleves under Jeres næste besøg ved grænsen.
Ring og rekvirer materiale om omegnen hos Højer Turistbureau, tlf.: 747829 93 eller Tønder Turistbureau, tlf.: 74721220.